Urządzenia i Akcesoria
Sfenj - Donuts
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
10 pièces
Składniki
-
280 g d'eau
-
5 g de levure boulangère fraîche
-
1 c. à café de sucre en poudre
-
370 g de farine de blé
-
1 c. à café de sel
-
huile pour la friture
-
sucre glace maison
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pièce
Sód
234.7 mg
Białko
4 g
Kalorie
576.8 kJ /
137.9 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
28.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Saveurs d'Orient
10 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Crêpes mille trous - Baghrir
25 min
Crêpes aux mille trous
1 godz. 10 min
Berkoukes (soupe de légumes aux pâtes plomb)
50 min
Fricassés orientaux
2 godz. 20 min
Berkoukes
50 min
Pain semoule
2 godz.
Pains batbout marocains
1 godz.
Pains de semoule Matlouh
2 godz. 10 min
Sfenj (beignets à la pâte levée)
2 godz. 30 min
M'semen (crêpes feuilletées)
2 godz.
Chorba freekeh
1 godz.
Harcha (galettes de semoule)
1 godz. 10 min