Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g d'huile végétale
- 270 g de sucre
- 3 œufs
- 60 g de cacao en poudre
- 140 g de farine de blé
- ½ c. à café de sel
- 1 c. à café de levure chimique
- ¼ c. à café de bicarbonate de sodium
- 140 g de lait entier
Glaçage au chocolat
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 45 g de lait entier
- 225 g de chocolat noir, pépites ou morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 2238 kJ / 535 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 248 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Sablés viennois
45min
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1h 15 min
Gaufre brownie
30min
Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher
2 godz. 25 min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55min
Moelleux citron-myrtille
1 godz. 5 min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min
Cookies-brownies
20 min