Urządzenia i Akcesoria
Ciasto pomarańczowe z Varomy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 kawałków
Składniki
-
80 g oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
150 g cukru
-
10 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
150 g mąki tortowej
-
40 g mleka
-
3 jajka
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
3 szczypty soli
-
1200 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
333.4 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
876.4 kJ /
209.5 kcal
Tłuszcz
9.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
27.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
12 godz.
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Białe trufle szampańskie
7 godz. 30 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
1 godz. 25 min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
1 godz.
Sernik z Varomy
1 godz. 45 min
Czekoladowe ciasto na białkach
1 godz. 10 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min