Spiralized vegetable crust pizza

Spiralized vegetable crust pizza

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • sweet potato ends trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
    350 - 400 g
  • parsnip ends trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
    350 - 400 g
  • extra virgin olive oil
    3 tbsp
  • sea salt
    1 ¼ tsp
  • chickpea (besan) flour
    2 tbsp
  • canned tomatoes
    250 g
  • fresh basil leaves only
    10 g
  • mozzarella (approx. 1 ball), torn into pieces
    150 g
  • pitted black olive sliced
    8 - 10

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1059.9 mg
Białko 11.7 g
Kalorie 1641.4 kJ / 392.3 kcal
Tłuszcz 31.3 g
Błonnik 9.6 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...