Urządzenia i Akcesoria
Pasta alla Vodka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)50 g
-
garlic cloves4 - 5
-
extra virgin olive oil15 g
-
butter10 g
-
tomato paste70 g
-
tomato passata150 g
-
vodka40 g
-
pouring (whipping) cream100 g
-
cooked pasta of choice350 g
-
boiling water (if needed)1 - 2 tbsp
-
fresh basil only leaves, to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
428.8 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1555.1 kJ /
371.7 kcal
Tłuszcz
19.2 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Triple chocolate muffins
20 min
Slow Cooked Beef Stroganoff
7 godz.
Thai Tomyum zoodle soup
45 min
Grated Cheddar Cheese
5 min
Curried sausages
40 min
Shredded chicken 2-for-1
40 min
Boiled Eggs
20 min
Feijoa crumble slice
1 godz. 5 min
Spicy Sausage Macaroni and Cheese
Brak ocen
Banana and raspberry soft serve
5 min
Easy banana muffins
30 min
Lolly cake
4 godz. 5 min