Pasta alla Vodka

5.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    50 g
  • garlic cloves
    4 - 5
  • extra virgin olive oil
    15 g
  • butter
    10 g
  • tomato paste
    70 g
  • tomato passata
    150 g
  • vodka
    40 g
  • pouring (whipping) cream
    100 g
  • cooked pasta of choice
    350 g
  • boiling water (if needed)
    1 - 2 tbsp
  • fresh basil only leaves, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 428.8 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 1555.1 kJ / 371.7 kcal
Tłuszcz 19.2 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Węglowodany 33.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...