Urządzenia i Akcesoria
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Sól rozmarynowa
-
15 g soli gruboziarnistej
-
1 ⅓ łyżeczki rozmarynu, suszonego
Ziemniaki
-
700 g wody
-
650 g ziemniaka, sałatkowego (niemączystych, patrz wskazówka), małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
-
1 - 2 łyżki oliwy z oliwek
-
1 ½ gałązki rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
15911.7 mg
Białko
4 g
Kalorie
676 kJ /
161 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z łososiem i jajkiem
45 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Kremowy dip z fety
5 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Mini Sloppy Joes
1 godz. 45 min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min