Ovas à portuguesa

4.4 5 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 doses

Składniki

  • água
    500 g
  • batatinha nova cortada em rodelas
    800 g
  • ovas de bacalhau pequenas
    1000 g
  • sal
    2 c. chá de
  • azeite mais q.b. p/ cozer e temperar
    50 g
  • pimento vermelho cortado em tiras (2 cm aprox.)
    200 g
  • cebola cortada em lâminas
    170 g
  • alho laminados
    4 dentes de
  • vinho branco
    100 g
  • vinagre
    50 g
  • folhas de louro
    2
  • pimenta
    1 pitada de
  • coentros picados grosseiramente
    10 pés de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 944.3 mg
Białko 41.1 g
Kalorie 1954 kJ / 467 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 33.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...