Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g água
- ½ c. sopa de sal
- 320 g massa curta, seca
- 1 chalota
- 30 g azeite, mais q.b. p/ envolver
-
150
g presunto cortado em tiras (1 cm aprox.)
lub 150 g presunto serrano cortado em tiras (1 cm aprox.) - 250 g melão cortado em cubos
- 1 - 2 pitadas de pimenta
-
1
limão, só o sumo
lub 1 lima, só o sumo - 5 - 6 folhas de manjericão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2107.4 kJ / 503.7 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1911.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de omelete grega
35min
Esparguete com crocante de anchovas
40min
Ovos com bacon e pimentos
35min
Salada de pescada com molho de manga
35min
Linguini com amêijoa
40min
Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão
30min
Massa com curgete e espargos verdes
45min
Salada de feijão, abacate e atum
20min
Salada de penne com pepino e atum
50min
Salada de arroz e atum com molho de iogurte
30min
Tagliatelle com pesto de ervilhas e ovos quentes
30min
Penne com chouriço e cogumelos
25min