
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 κλωνάρια κόλιανδρο, φρέσκο μόνο τα φύλλα
- 100 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση
- 30 γρ. τζίντζερ, φρέσκο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 30 γρ. λάδι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- ½ κ.γλ. πιπέρι, αλεσμένο
- 20 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κύμινο, αλεσμένο
- 1 κ.γλ. κόλιανδρο, αλεσμένο
- ½ κ.γλ. κάρδαμο, αλεσμένο
- 2 κ.γλ. κάρυ σε σκόνη
- 50 γρ. νερό
- 150 γρ. πάστα ντομάτας
- 400 γρ. γάλα καρύδας
- 800 γρ. ρεβίθια, σε κονσέρβα (2 κονσέρβες), στραγγισμένα
- 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Wartości odżywcze
- na 1 μερίδα
- Kalorie
- 468 kcal / 1957 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Węglowodany
- 34 g
- Błonnik
- 7.6 g