
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 20 γρ. λάδι
- 200 γρ. καρότα σε κομμάτια
- 400 γρ. πατάτες σε κομμάτια
- 700 γρ. νερό
- 1 - 1 ½ κ.γλ. αλάτι
- ½ κ.γλ. πιπέρι, αλεσμένο
-
2
καλά γεμάτα κ.γλ. πάστα ζωμού λαχανικών σπιτική
lub 2 κύβους ζωμού λαχανικών σπιτική - 400 γρ. γάλα καρύδας
- 200 γρ. μπιζέλι, κατεψυγμένο
-
2
φιλέτα σολομού (125 γρ. το καθένα), αποψυγμένα, σε κομμάτια (2 εκ.)
lub 2 γρ. φιλέτα φρέσκου σολομού, χωρίς πέτσα (125 γρ. το καθένα), αποψυγμένα, σε κομμάτια (2 εκ.) - 1 κοφτό κ.γλ. κίτρινη πάστα κάρυ (βλ. συμβουλή)
- 2 κ.γλ. χυμό λάιμ
- 4 κ.σ. φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ψιλοκομμένα, για το γαρνίρισμα (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 μερίδα
- Kalorie
- 518 kcal / 2167 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 7 g