Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 g di peperoncino piccante fresco
- 1 spicchio di aglio
- 160 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di aceto di mele
- 3 - 5 pizzichi di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 cavolfiore (circa 800 g)
- paprika in polvere, affumicata, a piacere
- 200 g di fagioli cannellini in scatola, scolati e sciacquati
- 25 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di tahin
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5471 kJ / 1307.6 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 125.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 11.7 g
- Sód
- 426 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di cavolo, porri e ceci
30 Min
Minestra di orzo e funghi
1 godz.
Hummus ai pomodorini
1 godz.
Medaglioni di broccoli e patate
1 godz. 30 min
Riso di cavolfiore con ratatouille di verdure
35 Min
Grano saraceno con pollo e agretti
30 Min
Orzo con pollo al miele con pesto
45 Min
Insalata di grano saraceno, tacchino e edamame
30 Min
Insalata di ceci e coriandolo
40min
Minestra di zucca, castagne e fagioli
40min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 godz. 30 min
Salmone con salsa ai porri e piselli
25 Min