Cotoletta di cavolfiore con purea di fagioli

Cotoletta di cavolfiore con purea di fagioli

4.5 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porzioni

Składniki

  • 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 5 g di peperoncino piccante fresco
  • 1 spicchio di aglio
  • 160 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 20 g di aceto di mele
  • 3 - 5 pizzichi di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 cavolfiore (circa 800 g)
  • paprika in polvere, affumicata a piacere
  • 200 g di fagioli cannellini in scatola scolati e sciacquati
  • 25 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di tahin

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 426 mg
Białko 13.5 g
Kalorie 5471 kJ / 1307.6 kcal
Tłuszcz 125.7 g
Błonnik 11.7 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Węglowodany 37.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...