Cotoletta di cavolfiore con purea di fagioli

Cotoletta di cavolfiore con purea di fagioli

4.4 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    20 g
  • di peperoncino piccante fresco
    5 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    160 g
  • di aceto di mele
    20 g
  • di sale
    3 - 5 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    2 - 3 pizzichi
  • cavolfiore (circa 800 g)
    1
  • paprika in polvere, affumicata a piacere
  • di fagioli cannellini in scatola scolati e sciacquati
    200 g
  • di passata di pomodoro
    25 g
  • di tahin
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1307.6 kcal / 5471 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 125.7 g
Węglowodany 37.9 g
Błonnik 11.7 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Sód 426 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...