Orecchiette au paprika fumé, sauce au bœuf

Orecchiette au paprika fumé, sauce au bœuf

3.6 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • 300 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 3 œufs
  • 30 g de paprika fumé, moulu
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive et 20 g
  • 60 g de parmesan coupé en morceaux
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g de vin rouge
  • 350 g de viande hachée
  • 2 c. à soupe de concentré de tomate
  • 10 g de piment d'Espelette à ajuster en fonction des goûts
  • 240 g de tomate pelée
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre fraîchement moulu
  • 5 feuilles de basilic frais

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 622.3 mg
Białko 41 g
Kalorie 2859.5 kJ / 683 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...