Zupa krem z kurek

Zupa krem z kurek

4.7 7 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 60 g suszonych pomidorów, w oleju
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
  • 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 90 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 450 g kurek, świeżych dokładnie oczyszczonych
  • 900 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 75 g śmietany UHT, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
    75 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 263.8 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 958.7 kJ / 229.1 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Węglowodany 25.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...