Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 180 g d'œufs (3 œufs moyens env.)
- 180 g de sucre en poudre
- 2 pincées de sel
- 180 g de farine de blé
- 5 g de rhum
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1219.1 kJ / 291.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 93.9 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau roulé à la confiture
30 Min
Cookies aux pépites de chocolat
25 Min
Cookies américains
30 Min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1 Std. 15 Min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Gâteau aux pommes
1 Std.
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1 Std. 30 Min
Brioche moelleuse
4 Std. 15 Min
Gâteau moelleux au citron
1 Std.
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50 Min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55min
Chouquettes du goûter
35 Min