Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour le saladier
- 220 g d'eau, à température ambiante
-
1
c. à café de sucre en poudre (opcjonalnie)
lub 1 c. à café de poudre de malt (opcjonalnie) -
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 8 g de levure boulangère sèche (2 c. à café rases) - 400 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1835.3 kJ / 438 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pâte à tarte en 3 ingrédients
50min
Pains aux raisins
20u. 15min
Purée mousseline
40min
Maigre à la vapeur, légumes et riz pilaf
45min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2 Std. 30 Min
Pains à burgers américains
3h 15min
Brioche Nanterre
4h 15min