Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Réalisation de la crème au chocolat
- 80 g de chocolat noir, en morceaux
- 70 g chocolat au lait, en morceaux
- 500 g de lait
- 20 g de fécule de maïs
- 20 g de sucre en poudre
Réalisation de la chantilly au mascarpone
- 130 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 65 g de mascarpone, froid
- 20 g de sucre glace
- chocolat râpé ou concassé, pour la décoration
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2133 kJ / 498 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner aux speculoos
10 min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Crème dessert aux speculoos
6h 20 min
Chouquettes du goûter
35min
Flan sans pâte
6h
Praliné
30min
Spritz au chocolat
50min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35 phút
Choux craquelins au gianduja
17 Std.
Napolitain
4ч. 20 мин.
Pannacotta façon cappuccino
4h 30min
Glace sundae nappage caramel
3h 35 phút