Chocolat liégeois

Chocolat liégeois

4.7 266 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Réalisation de la crème au chocolat
  • de chocolat noir en morceaux
    80 g
  • chocolat au lait en morceaux
    70 g
  • de lait
    500 g
  • de fécule de maïs
    20 g
  • de sucre en poudre
    20 g
Réalisation de la chantilly au mascarpone
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    130 g
  • de mascarpone froid
    65 g
  • de sucre glace
    20 g
  • chocolat râpé ou concassé, pour la décoration

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 498 kcal / 2133 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...