Cake marbré, glaçage rocher

Cake marbré, glaçage rocher

4.8 542 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 parts

Składniki

Réalisation de la pâte à cake
  • de chocolat au lait en morceaux
    100 g
    100 g de chocolat noir, en morceaux
  • de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
    80 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
  • de sucre en poudre
    150 g
  • d'extrait de vanille
    2 c. à café
  • œufs
    4
  • de farine
    200 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
Réalisation du glaçage rocher
  • de noisettes torréfiées
    35 g
    35 g d'amandes décortiquées
  • de chocolat au lait en morceaux
    225 g
    225 g de chocolat noir, en morceaux
  • d'huile neutre
    50 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 635 kcal / 2648 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...