![Brioche butchy à partager Brioche butchy à partager](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/980392735544402f6c2d3008582e83b1/Derivates/420d212f59220a9c0ba3b8a15aed5a21b6536061.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait, et 2 c. à soupe
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 2 œufs
- 500 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 60 g de sucre en poudre
- 200 g de crème fraîche épaisse
- 7 g de sel
- beurre, pour le plat
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 10972 kJ / 2609 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 453 g
- Tłuszcz
- 80 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche feuilletée
5h
Cake marbré, glaçage rocher
2 Std. 15 Min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min
Brioche Nanterre
4h 15min
Gâche vendéenne
12 godz. 55 min
Pain au lait (Simplicité)
2 Std. 20 Min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Spritz au chocolat
50min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min
Pains à burgers américains
3 Std. 15 Min