![Sauce au caramel Sauce au caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9cb11230-f74c-439d-a8eb-58958d8b4d4e/Derivates/de304170-2bc1-40b4-b584-c8cc783b38c7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 200 - 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre, en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 8545 kJ / 2040 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 256 g
- Tłuszcz
- 111 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Crème anglaise Mode Sauce
15 Min
Crème dessert au caramel
1 Std.
Nougatine aux cacahuètes
1 Std. 30 Min
Caramel liquide
25 Min
Yaourt nature au Varoma
12h
Faire sauter 400 g de pommes
15 Min
Toffees au caramel
2 Std.
Faire sauter 200 g de poires
15 Min
Yaourt à la vanille
12 godz. 20 min
Sauce caramel au whisky
35 min
Faire sauter 200 g de pommes
15 Min
Sauce caramel
1 Std. 30 Min