Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait, et 2 c. à soupe
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 400 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 1 œuf
- 20 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 40 g de beurre, mou
- 2 c. à soupe de graines de sésame
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1330 kJ / 315 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 307 g
- Tłuszcz
- 53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3u. 10min
Baguette viennoise
2 Std. 30 Min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7 godz. 5 min
Panini roquette-mimolette
2 Std. 30 Min
Muffins anglais
4h 10min
Briochettes aux pépites de chocolat
4u.
Hot dog au bœuf haché et sauce barbecue
3 Std. 45 Min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Pâte à pizza italienne
2h 5 min
Petits beignets chocolat et noisettes
3u. 10min
Petits pains au lait et sucre perlé
3u. 25min