Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 65 g de jus de citron
- 65 g de sucre en poudre
- 65 g d'eau
La pâte à gâteau
- le zeste de 3 citrons jaunes non traités
- 3 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 60 g d'huile d'olive
- 230 g de sucre en poudre
- 180 g de farine de blé
- ½ sachet de levure chimique
- beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2005 kJ / 478 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Gâteau roulé à la confiture
30 Min
Cake au citron
1h 50min
Tarte amandine aux poires
2 godz. 30 min
Gâteau aux pommes
1 Std.
Cake orange-pavot
1 Std.
Tarte amandine aux pommes et poires
50 min
Flan pâtissier à la vanille
3 Std. 30 Min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55min
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5min
Gâteau moelleux au chocolat
40 Min
Cake pomme et cannelle
55min