Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de lait
-
1
sachet de levure boulangère sèche
lub 20 g de levure boulangère fraîche - 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
-
1
c. à soupe d'extrait de vanille liquide
lub 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger ou de rhum. - 500 g de farine
- 85 g de sucre en poudre
- 4 g de sel
- 180 g de beurre, en morceaux
- 1 blanc d'œuf
- sucre en grains (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 16061.7 kJ / 3838.8 kcal
- Białko
- 83.2 g
- Węglowodany
- 479 g
- Tłuszcz
- 172.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 101.9 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 1901.3 mg
Alternatywne przepisy
Pain cocotte
2 Std. 20 Min
Bagel en 3 ingrédients
35min
Cookies aux pépites de chocolat
25 Min
Gâteau aux pommes
1 Std.
Brioche des rois feuilletée à la crème de noisette
3h 15min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche moelleuse
4h 15min
Cookies américains
30min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Brioche Nanterre
4h 15min
Flan sans pâte
6h