Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di carne di manzo a cubetti (5 cm circa)
- 125 g di pancetta a cubetti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di burro
- 180 g di cipolla a pezzi (2 cm)
- 180 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di vino rosso tipo Borgogna
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (alloro, timo, maggiorana, rosmarino) legate insieme con uno spago
- 400 g di brodo di carne
- 1 cucchiaino raso di sale
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 180 g di cipolline borettane
- 200 g di funghi champignon a metà
- 20 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2920.4 kJ / 698 kcal
- Białko
- 48.1 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1196.6 mg
Alternatywne przepisy
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45 min
Mammoli su fonduta di formaggio
1 godz. 30 min
Spezzatino di pesce spada a Cottura lenta
1h 40min
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40 min
Gazpacho ai 3 pomodori
20 min
Liquore alle pere
384h
Anelli salati al Parmigiano Reggiano
40 min
Alette di pollo con salsa Buffalo
45 min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2h
Vol-au-vent con polpettine
30 min
Bocconcini di pollo piccanti
45 min
Peperoni ripieni in salsa al pomodoro
1 godz. 45 min