Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

4.6 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di carne di manzo a cubetti (5 cm circa)
    700 g
  • di pancetta a cubetti
    125 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di burro
    60 g
  • di cipolla a pezzi (2 cm)
    180 g
  • di carote pelate e a pezzi (2 cm)
    180 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di vino rosso tipo Borgogna
    400 g
  • di erbe aromatiche fresche miste (alloro, timo, maggiorana, rosmarino) legate insieme con uno spago
    1 mazzetto
  • di brodo di carne
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino raso
  • di concentrato di pomodoro
    30 g
  • di cipolline borettane
    180 g
  • di funghi champignon a metà
    200 g
  • di amido di mais (maizena)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 698 kcal / 2920.4 kJ
Białko 48.1 g
Tłuszcz 38.8 g
Węglowodany 24.1 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 16.3 g
Sód 1196.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...