Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaino di coriandolo in polvere
- 30 g di radice fresca di zenzero, pelata e a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di salsa di soia
- 80 g di cipollotti a pezzi
- 40 g di succo di lime, spremuto fresco e filtrato
- 15 g di olio di sesamo
- 4 g di pepe rosa in grani
- 6 g di sale
- 1 pizzico di peperoncino secco piccante
- 500 g di tonno fresco a tocchi (1-2 cm)
- 1 avocado, la polpa a tocchetti (2 cm)
- 1 pizzico di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- fiori edibili q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero
35min
Involtini di branzino con crema di cime di rapa
1h
Marinatura al lime, zenzero e menta
15min
Calamaro al burro alla camomilla e chutney piccante di Antonia Klugmann
2 godz.
Ceviche di tonno con vinaigrette al lime
1 Std. 35 Min
Uovo pochè con carciofi, funghi e salsa alla panna
2 godz.
Tartare al salmone
1h
Capesante in crosta di pistacchi
30 min
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1h
Guacamole allo spumante con caviale
10 min
Coda di rospo croccante su purea nera
1h 50 min
Gamberoni con avocado e yogurt
35min