Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di funghi shiitake secchi
- 2 gambi di citronella (lemon grass) fresca, la parte bianca, a pezzi (2 cm)
- 2 mazzetti di coriandolo fresco, le foglioline + q.b.
- 3 - 6 peperoncini piccanti freschi a metà
- 3 foglie di kaffir lime
- 150 g di pomodoro maturo, tagliato in quarti
- 2 centimetri di zenzero, radice fresca, pelata e a pezzi (1 cm)
- 3 spicchi di aglio
- 2 centimetri di galanga fresco la radice, pelata
- 70 g di scalogni a pezzi
- 5 g di dado per brodo di pollo
- 700 g di acqua
- 10 g di crema di peperoncino (Tom yum paste)
- 40 g di salsa di pesce
- 10 g di zucchero di canna
- 200 g di code di gambero fresche, pulite
- 1 cucchiaio di succo di lime
- 1 cipollotto tritato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 295 kJ / 70.5 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Pad thai
45 min
Gamberi in agrodolce
40 Min
Korma di verdure con anacardi
55 min
Zuppa di noodles con mazzancolle
30 min
Sweet sushi
2 godz.
Spaghetti cinesi con verdure e filetto di maiale
50min
Ceviche peruviana
1 Std. 35 Min
Gulash di patate
1h
Zuppa Thai piccante di pesce
40 Min
Filetto di maiale Chimichurri con insalata di riso
13 Std. 20 Min
Insalata di calamari vietnamita (Goi muc)
1h
Zuppa di noodles vietnamita (Bun bo hue)
2 godz. 30 min