Zuppa di gamberi piccante

Zuppa di gamberi piccante

4.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di funghi shiitake secchi
  • 2 gambi di citronella (lemon grass) fresca la parte bianca, a pezzi (2 cm)
  • 2 mazzetti di coriandolo fresco le foglioline + q.b.
  • 3 - 6 peperoncini piccanti freschi a metà
  • 3 foglie di kaffir lime
  • 150 g di pomodoro maturo, tagliato in quarti
  • 2 centimetri di zenzero, radice fresca pelata e a pezzi (1 cm)
  • 3 spicchi di aglio
  • 2 centimetri di galanga fresco la radice, pelata
  • 70 g di scalogni a pezzi
  • 5 g di dado per brodo di pollo
  • 700 g di acqua
  • 10 g di crema di peperoncino (Tom yum paste)
  • 40 g di salsa di pesce
  • 10 g di zucchero di canna
  • 200 g di code di gambero fresche pulite
  • 1 cucchiaio di succo di lime
  • 1 cipollotto tritato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0 mg
Białko 9.3 g
Kalorie 295 kJ / 70.5 kcal
Tłuszcz 1.5 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...