Gyros veloci di maiale con tzatziki

Gyros veloci di maiale con tzatziki

4.4 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Carne marinata
  • 10 g di peperoncino in polvere
  • 10 g di coriandolo in polvere
  • 5 g di paprika dolce o piccante
  • 10 g di cumino in polvere
  • 5 g di aglio in polvere
  • 10 g di prezzemolo secco
  • 5 g di origano secco
  • 5 g di timo secco
  • 5 g di cannella in polvere
  • 5 g di sale
  • 600 g di filetto di maiale a strisce (5-6 mm di spessore)
  • 40 g di olio extravergine di oliva
Salsa tzatziki
  • 1 spicchio di aglio
  • 100 g di cetriolo pelato, senza semi e a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di yogurt greco bianco, non dolcificato
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di erbe aromatiche miste secche (ad es. aneto, menta, origano)
Terminare la preparazione
  • 60 - 100 g di cipolla rossa in spicchi (5 mm), a piacere
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 6 pezzi di pane tipo Pita

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 39.8 g
Kalorie 2506 kJ / 596 kcal
Tłuszcz 25.4 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 57.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...