Gratin gourmand de macaroni

Gratin gourmand de macaroni

4.2 6 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 portions

Składniki

  • 80 g de fromage à pâte pressée type appenzeller (fromage suisse) coupé en gros cubes
  • 20 g de beurre coupé en morceaux
  • 1250 g d'eau
  • ½ c. à café bombée de gros sel
  • ½ c. à café d'huile d'olive
  • 20 g de farine de blé
  • 130 g de pâtes sèches, type macaroni
  • 150 g de lait entier
  • 100 g de crème fraîche épaisse
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre
  • du sel
  • du poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 971.5 mg
Białko 22.7 g
Kalorie 3115.9 kJ / 744.7 kcal
Tłuszcz 45.2 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 25.8 g
Węglowodany 61.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...