![Mac & cheese au cheddar et moutarde Mac & cheese au cheddar et moutarde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5f6cf0f69b28c47e75906234cee19dc2/Derivates/40cb58da3f65dc88aeccbd38c5af312e0457fbdc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 10 g de sel
- 300 g de pâtes sèches, type macaroni
- 200 g de cheddar
- 40 g de beurre
- 40 g de farine de blé
- 500 g de lait
- 2 c. à soupe de moutarde à l'ancienne
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2817.8 kJ / 673.5 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
Alternatywne przepisy
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1 godz. 10 min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 Min
Gratin de ravioli
1h 40min
Pizza Big Mac
1 Std. 30 Min
Mac and cheese
35 min
Gratin de pâtes au chèvre
40 Min
Vichyssoise avec des pâtes
35 min
Pommes de terre farcies façon raclette
35 min
Tarte au saint-nectaire
50 min
Riz au bœuf et poivron rouge
45 Min
One pot fusilli aux champignons, lardons et ricotta
20 Min
Polpette à l'italienne, sauce tomate et spaghetti
50 min