Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris

Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris

4.4 241 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • de beurre
    20 g
  • de champignons de Paris frais brossés et coupés en quatre ou six
    700 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    50 g
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre coupées en rondelles
    600 g
  • camembert coupé en longues lamelles
    1

Wartości odżywcze na 6 portions

Kalorie 1589 kcal / 6636 kJ
Białko 78 g
Tłuszcz 89 g
Węglowodany 108 g
Błonnik 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...