Wersje kompatybilne
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre
- 700 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en quatre ou six
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, coupées en rondelles
- 1 camembert, coupé en longues lamelles
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 6636 kJ / 1589 kcal
- Białko
- 78 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 89 g
- Błonnik
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œufs gratinés à la hongroise
1h 30min
Gratin de champignons
30 min
Tartelette au chèvre et aux oignons
50min
Gratin de coquillettes au poireau
45 min
Quiche endive, moutarde et camembert
1h 30min
Gratin de pâtes au fromage
50min
Risotto crémeux au camembert
35min
Quiche de pomme de terre et poireaux
1 Std. 15 Min
Tartiflette aux courgettes
55min
Pommes de terre farcies au chorizo
50min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Lasagnes à la béchamel au camembert
1h