Gratin de gnocchi façon tartiflette

Gratin de gnocchi façon tartiflette

4.1 179 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Les gnocchi
  • 1000 g d'eau et en grand volume pour la cuisson des gnocchi
  • 20 g de gros sel
  • 800 g de pommes de terre à chair ferme, type Charlotte
  • 350 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 1 œuf
Le gratin
  • 20 g de beurre doux
  • 1 oignon coupé en deux
  • 50 g de lardons
  • 30 g d'huile d'olive
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 250 g de reblochon coupé en tranches (0.5 cm env.)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1885.6 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 2698 kJ / 644.8 kcal
Tłuszcz 30.3 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Węglowodany 73.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...