![Gratin de gnocchi façon tartiflette Gratin de gnocchi façon tartiflette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/66FEA417-19A1-4359-9147-87DF432D149D/Derivates/2E1B9302-FEE5-43E4-8A91-AA62EB1903CC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les gnocchi
- 1000 g d'eau, et en grand volume pour la cuisson des gnocchi
- 20 g de gros sel
- 800 g de pommes de terre à chair ferme, type Charlotte
- 350 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
Le gratin
- 20 g de beurre doux
- 1 oignon, coupé en deux
- 50 g de lardons
- 30 g d'huile d'olive
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de reblochon, coupé en tranches (0.5 cm env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2497 kJ / 594 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulé au fromage et au jambon
40 min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1 godz. 15 min
Gratin de pain au reblochon
35 min
Croque-cake
50min
Croque flammekueche
55 min
Gratin de pâtes au fromage
50min
Gratin de crozets au jambon
1h
Pâtes à la stracciatella et aux lardons
1 godz. 5 min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1 godz. 15 min
Timbale milanaise
55 min
Croziflette
1h 25 min
Gratin de pâtes
25 min