![Gratin de pâtes au chèvre Gratin de pâtes au chèvre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4741983c53b45bd56be12f7e8eea7b86/Derivates/45f90ef81b5ce8451cfa5b3765d78c2eb0bed4ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 2 brins de basilic frais, équeutés
- 1200 g d'eau
- 10 g de sel
- 350 g de pâtes sèches, type fusilli
- 200 g de fromage de chèvre en bûche, coupé en morceaux
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu
- 100 g de fromage de chèvre râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2483.8 kJ / 590.8 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 855.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1 Std. 5 Min
One pot coquillettes au jambon cerise
15 min
Vichyssoise avec des pâtes
35 min
Macaroni à la montagnarde
45 min
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1 godz. 10 min
Rigatoni et pesto de mâche
20 min
Gratin de pâtes au thon
35 min
Pâtes crémeuses aux crevettes cajun
30 min
Gratin de coquillettes, lardons et petits pois
50 min
Gratin de ravioli
1 Std. 40 Min
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55 min
Pâtes au thon et à la sauce tomate
30 min