Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs, jaunes et blancs séparés
- 1 pincée de sel
- 250 g de fromage à tartiner allégé, type Philadelphia
- 50 g de lait écrémé
- 30 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 282 kJ / 67 kcal
- Białko
- 6.06 g
- Węglowodany
- 4.32 g
- Tłuszcz
- 2.82 g
- Błonnik
- 0.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau vapeur à la banane
1h 30min
Gâteau au miel Kasutera (Castella)
1h 45min
Amandine à la cerise
2h
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Le chiard aux poutines
1j 35 menit
Focaccia sucrée à la noisette
2 Std. 20 Min
Gâteau aux pommes
40 min
Gâteau brigadier
2h 30min
Crème d'amande aux raisins
1h 40min
Mug cake au citron et aux amandes
20 Min
Tarte sucrée au fromage frais
1 Std.
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40 min