Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g di latte
- 1 - 2 pizzichi di zucchero
- 20 g di lievito di birra fresco
- 450 g di farina
- 90 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di cipolla
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di foglie di bietola, a pezzi (4-5 cm)
-
100
g di pomodoro in scatola
lub 100 g di pomodorini - 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino raso di sale
- 20 g di pinoli sgusciati leggermente tostati in padella
- 150 g di Feta
- 8 pomodorini, a metà
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1821.6 kJ / 435.4 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 619.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger di ceci al rosmarino
20 Min
Caserecce cime di rapa e salsiccia
1h
Burger ceci e rucola
40min
Spaghetti alla checca
40min
Crepes con peperoni, salame e mozzarella
45min
Panada sarda di salsiccia e patate
45min
Ravioli alle noci con salsa allo Champagne
1h 30min
Plumcake salato pancetta e datteri
1h
Rustici alla carbonara
1h 30min
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1h 30min
Fusilli alla curcuma e pancetta
30 Min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min