Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Condimento
- 85 g di salsa tahini
- 115 g di succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- ½ cucchiaino di sale
- 170 g di rucola
Cous cous
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di cous cous
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di pomodorini ciliegino gialli a metà
- 190 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati e a listarelle
- 190 g di olive Kalamata denocciolate
- 1 cetriolo, sbucciato e a fettine
- 150 g di cipolla rossa di Tropea a listarelle
- 200 g di carote, pelate e a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1894.3 kJ / 452.8 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 71.3 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 946.9 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di cavolfiore al forno
30min
Straccetti di pollo con noodles e verdure
45 min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Insalata di finocchi e mela
20min
Cavolfiore con pesto di noci (vegan)
40min
Cous cous con uova strapazzate e fave
35min
Insalata di pomodorini e pesche con crema di burrata e acciughe
10min
Gazpacho ai 3 pomodori
20min
Insalata di ceci e coriandolo
40min
Hummus ai pomodorini
1u.
Bowl con falafel e verdure
30min
Focaccia alla curcuma
3h 30min