Cous cous arcobaleno

Cous cous arcobaleno

3.4 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

Condimento
  • 85 g di salsa tahini
  • 115 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 30 g di acqua
  • 1 spicchio di aglio
  • ½ cucchiaino di sale
  • 170 g di rucola
Cous cous
  • 450 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di cous cous
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di pomodorini ciliegino gialli a metà
  • 190 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati e a listarelle
  • 190 g di olive Kalamata denocciolate
  • 1 cetriolo sbucciato e a fettine
  • 150 g di cipolla rossa di Tropea a listarelle
  • 200 g di carote pelate e a listarelle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 946.9 mg
Białko 14.9 g
Kalorie 1894.3 kJ / 452.8 kcal
Tłuszcz 15.7 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 71.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...