Salmone al pesto di pomodori rossi

Salmone al pesto di pomodori rossi

4.7 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 filetto di salmone fresco senza pelle e senza lische (circa 150-200 g ciascuno)
    4 filetti di salmone congelati, senza pelle, scongelati (circa 150-200 g ciascuno)
  • 1 limone mezzo spremuto e mezzo a fette (5 mm)
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 20 g di prezzemolo fresco
  • 1 spicchio di aglio
  • 100 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino pepe di Cayenna macinato (opzionale)
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 735.5 mg
Białko 34.7 g
Kalorie 1903.3 kJ / 454.9 kcal
Tłuszcz 28.4 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...