Licurdia calabrese
TM6

Licurdia calabrese

4.9 (8 ocen)

Składniki

  • 700 g di cipolle rosse di Tropea, a metà o in 3 spicchi in verticale
  • 80 g di caciocavallo a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 250 g di patate, pelate e a cubetti (1x1 cm)
  • 800 g di acqua
  • 15 g di dado per brodo vegetale
  • ½ peperoncino piccante fresco a pezzi
  • 200 g di pane bianco raffermo, tostato e tagliato a cubetti
  • pecorino grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1676.5 kJ / 400.8 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
55.5 g
Tłuszcz
14.8 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Błonnik
4.6 g
Sód
532.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy