Roladki drobiowe ze szparagami i ryżem

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 200 g zielonych szparagów (ok. 8 szt.), bez twardych końcówek
  • 2 filety z piersi kurczaka, bez skóry duże (ok. 300 g każdy)
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprz czarny, mielony plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 4 plastry szynki gotowanej
  • 1 opakowanie sera camembert (ok. 120 g), pokrojonego w plastry
  • 20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry
  • 500 g wody
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g cukinii pokrojonej w 5 mm półplastry
  • 200 g ryżu basmati
  • 6 - 8 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 619.3 mg
Białko 33.7 g
Kalorie 2339.6 kJ / 559.2 kcal
Tłuszcz 24.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 45.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...