
Urządzenia i Akcesoria
Sos duński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
380 g
Składniki
-
koperku, świeżego5 g
-
cebul perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy40 g
-
korniszonów odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki60 g
-
oleju rzepakowego200 g
-
jajko w temp. pokojowej, sparzone wrzątkiem1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
musztardy Dijon20 g
-
curry, mielonego1 czubata łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
496.4 kcal /
2077.2 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
54.2 g
Węglowodany
2.6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
574.4 mg