Urządzenia i Akcesoria
Sos duński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
380 g
Składniki
-
5 g koperku, świeżego
-
40 g cebul perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy
-
60 g korniszonów odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
200 g oleju rzepakowego
-
1 jajko w temp. pokojowej, sparzone wrzątkiem
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g musztardy Dijon
-
1 czubata łyżeczka curry, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
574.4 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
2077.2 kJ /
496.4 kcal
Tłuszcz
54.2 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Sos Reuben
10 min
Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6, TM7)
25 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Konfitura z boczku i cebuli
25 min
Kanapki z siekanymi składnikami
2 godz. 15 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min
Sos ranczerski
2 godz. 15 min
Twarożek ziołowy
10 min
Kurczak po czesku a lá svíčková z knedlem
55 min