Sos duński

Sos duński

4.5 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
380 g

Składniki

  • koperku, świeżego
    5 g
  • cebul perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy
    40 g
  • korniszonów odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
    60 g
  • oleju rzepakowego
    200 g
  • jajko w temp. pokojowej, sparzone wrzątkiem
    1
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • musztardy Dijon
    20 g
  • curry, mielonego
    1 czubata łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 496.4 kcal / 2077.2 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 54.2 g
Węglowodany 2.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 574.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...