Sos duński

Sos duński

4.5 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
380 g

Składniki

  • 5 g koperku, świeżego
  • 40 g cebul perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy
  • 60 g korniszonów odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
  • 200 g oleju rzepakowego
  • 1 jajko w temp. pokojowej, sparzone wrzątkiem
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g musztardy Dijon
  • 1 czubata łyżeczka curry, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 496.4 kcal / 2077.2 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 54.2 g
Węglowodany 2.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 574.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...