
Urządzenia i Akcesoria
Sos duński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
380 g
Składniki
-
5 g koperku, świeżego
-
40 g cebul perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy
-
60 g korniszonów odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
200 g oleju rzepakowego
-
1 jajko w temp. pokojowej, sparzone wrzątkiem
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g musztardy Dijon
-
1 czubata łyżeczka curry, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
496.4 kcal /
2077.2 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
54.2 g
Węglowodany
2.6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
574.4 mg