Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu

Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu

3.8 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 2 ½ pomarańczy
  • 1 grejpfrut
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-200 g każdy)
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • ¾ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 2 szczypty cynamonu, mielonego
  • 2 szczypty tymianku, suszonego
  • 2 łyżeczki soli
  • 100 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na kawałki
  • 15 g miodu
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
    2 łyżki migdałów, w słupkach
  • 30 g rodzynek
  • 200 g ryżu basmati
  • 1000 g wody plus dodatkowa ilość do uzupełnienia
  • 10 g skrobi kukurydzianej
    10 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1279.8 mg
Białko 37.9 g
Kalorie 3272.7 kJ / 782.2 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Węglowodany 70.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...