Urządzenia i Akcesoria
Czerwony ryż Tex-Mex
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 łyżeczki mieszanki przypraw do tacos i fajitas (opcjonalnie)
-
15 g oliwy z oliwek
-
300 g ryżu białego, długoziarnistego
-
850 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
75 g koncentratu pomidorowego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracjikolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
-
limonka pokrojona w ósemki, do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
425 mg
Białko
4 g
Kalorie
881.1 kJ /
210.6 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
41.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Pikantna przyprawa BBQ
5 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Kremowy dip z fety
5 min
Indyjski ryż z kuminem
25 min
Salsa pico de gallo
5 min
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40 min