
Urządzenia i Akcesoria
Czerwony ryż Tex-Mex
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku3
-
kminu rzymskiego, mielonego1 ½ łyżeczki
-
mieszanki przypraw do tacos i fajitas (opcjonalnie)2 łyżeczki
-
oliwy z oliwek15 g
-
ryżu białego, długoziarnistego300 g
-
wody850 g
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego75 g
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
-
limonka pokrojona w ósemki, do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
210.6 kcal /
881.1 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
2.9 g
Węglowodany
41.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
425 mg