
Urządzenia i Akcesoria
Czerwony ryż Tex-Mex
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku3
-
kminu rzymskiego, mielonego1 ½ łyżeczki
-
mieszanki przypraw do tacos i fajitas (opcjonalnie)2 łyżeczki
-
oliwy z oliwek15 g
-
ryżu białego, długoziarnistego300 g
-
wody850 g
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego75 g
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
-
limonka pokrojona w ósemki, do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
210.6 kcal /
881.1 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
2.9 g
Węglowodany
41.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
425 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 Min
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 Min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 Std. 30 Min
Sos duński
15 Min
Południowoafrykański żółty ryż
20 Min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 Std.
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 Min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6)
25 Min
Indyjski ryż z kuminem
25 Min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 Std. 30 Min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 Min
Kalafior tikka masala
30 Min