Czerwony ryż Tex-Mex
TM6 TM5

Czerwony ryż Tex-Mex

4.4 (25 ocen)

Składniki

  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 łyżeczki mieszanki przypraw do tacos i fajitas (opcjonalnie)
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 300 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 850 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 75 g koncentratu pomidorowego
  • kolendra, świeża, tylko liście, do dekoracji (opcjonalnie)
    lub natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
  • limonka, pokrojona w ósemki, do skropienia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
881.1 kJ / 210.6 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
41.5 g
Tłuszcz
2.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
1.3 g
Sód
425 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy