Terrina z ziołową polentą
TM6 TM5

Terrina z ziołową polentą

3.7 (6 ocen)

Składniki

Terrina

  • 30 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 150 g pora, w całości, tylko biała część
  • 500 g wody
  • 100 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
  • 5 g liści mięty, świeżych
  • 120 g sera feta, pokrojonego na kawałki
  • 150 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 czubate łyżeczki agaru

Ziołowa polenta

  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 - 10 g bazylii, suszonej
  • 25 g masła
  • 150 g mąki kukurydzianej
  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia formy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
765.8 kJ / 183 kcal
Białko
6.6 g
Węglowodany
17.3 g
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy