
Urządzenia i Akcesoria
Terrina z ziołową polentą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
Terrina
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki30 g
-
pora w całości, tylko biała część150 g
-
wody500 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy100 g
-
liści mięty, świeżych5 g
-
sera feta pokrojonego na kawałki120 g
-
twarogu półtłustego, pokrojonego na kawałki150 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
agaru2 czubate łyżeczki
Ziołowa polenta
-
wody500 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
bazylii, suszonej5 - 10 g
-
masła25 g
-
mąki kukurydzianej150 g
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia formy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
183 kcal /
765.8 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
17.3 g
Błonnik
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska