Urządzenia i Akcesoria
Terrina z ziołową polentą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
Terrina
-
30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
150 g pora w całości, tylko biała część
-
500 g wody
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
5 g liści mięty, świeżych
-
120 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
150 g twarogu półtłustego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 czubate łyżeczki agaru
Ziołowa polenta
-
500 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 10 g bazylii, suszonej
-
25 g masła
-
150 g mąki kukurydzianej
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia formy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.6 g
Kalorie
765.8 kJ /
183 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
17.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 godz. 45 min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Pasta z topinamburu
35 min
Suflety szpinakowo-serowe
40 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min