Terrina z ziołową polentą

Terrina z ziołową polentą

3.7 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 porcji

Składniki

Terrina
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    30 g
  • pora w całości, tylko biała część
    150 g
  • wody
    500 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
    100 g
  • liści mięty, świeżych
    5 g
  • sera feta pokrojonego na kawałki
    120 g
  • twarogu półtłustego, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    150 g
  • agaru
    2 czubate łyżeczki
Ziołowa polenta
  • wody
    500 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • bazylii, suszonej
    5 - 10 g
  • masła
    25 g
  • mąki kukurydzianej
    150 g
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia formy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 183 kcal / 765.8 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 17.3 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...