Soda bread irlandais alias le pain paresseux

Soda bread irlandais alias le pain paresseux

4.9 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

  • 250 g de farine de blé
  • 250 g de farine de blé complet
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 1 ½ c. à café de bicarbonate de sodium
  • 450 g de lait ribot
  • 30 g d'amandes émondées
  • 30 g de noisettes entières
  • 30 g d'abricots secs
  • 30 g de figues sèches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 781.4 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 1312.1 kJ / 313.6 kcal
Tłuszcz 5.4 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 56.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...