Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 250 g de farine de blé complet
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 450 g de lait ribot
- 30 g d'amandes émondées
- 30 g de noisettes entières
- 30 g d'abricots secs
- 30 g de figues sèches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1312.1 kJ / 313.6 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 781.4 mg
Alternatywne przepisy
Soupe de butternut aux épices et terrine de campagne sur tartines
55 min
Babka aux myrtilles
4u. 50min
Pain polka pistaches-abricots-noisettes
3h 50min
Soda bread irlandais
45min
Soda bread irlandais
45min
Julekake (brioche norvégienne)
2 Std. 50 Min
Gâteau à la patate douce, à l'orange et aux épices
2 Std. 20 Min
Pain aux céréales, abricots et figues
2h 15min
Chapatis indiens
35min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3 Std. 20 Min
Pain brioché à la fleur d'oranger
3h 15min
Brioche Nanterre
4h 15min