Cake à la lavande, abricot et miel

4.3 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 parts

Składniki

Le cake
  • 80 g de sucre en poudre
  • 2 gouttes de lavande en huile essentielle (comestible, de qualité alimentaire)
  • 3 œufs
  • 160 g de lait fermenté
  • 45 g de miel
  • 80 g d'huile végétale (tournesol ou colza)
  • 200 g de farine de blé
  • 11 g de levure chimique (1 sachet)
  • ½ c. à café de bicarbonate de sodium
  • 1 pincée de sel
  • 230 g d'abricots frais en quartiers
    230 g d'abricots surgelés, en quartiers
Le glaçage
  • 100 g de sucre glace maison
  • 2 c. à soupe de jus de citron
  • lavande (opcjonalnie) en fleur séchées
  • 1 abricot frais en tranches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 240.5 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 1437.6 kJ / 343.6 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 53.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...