Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau minérale, et un peu pour la cuisson
- 16 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 650 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 50 g de cacao en poudre non sucré
- 1 fève tonka, râpée
- 40 g de sucre en poudre
- 15 g de sel
-
220
g de pépites de chocolat
lub 220 g de chocolat, haché grossièrement (voir "Variante(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 11603.5 kJ / 2773.3 kcal
- Białko
- 71.9 g
- Węglowodany
- 465.9 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 41.8 g
- Błonnik
- 49.7 g
- Sód
- 3945.1 mg
Alternatywne przepisy
Brioche à la mie filante
1 Std. 45 Min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Soda bread irlandais
45 Min
Soda bread irlandais
45 Min
Stollen
3 Std. 45 Min
Amandes sucrées à la cannelle
25min
Chocolats de Pâques
15 Min
Brioche en cocotte, cacao et pépites de chocolat blanc
3h 55min
Buns à la cannelle
5h
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3u. 20min
Pain de campagne en cocotte
2小时 10 分钟
Cinnamon rolls en croûte de noix caramélisées
3h 30min