Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1300 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 120 g di burro a pezzi
- 320 g di riso a chicco lungo tipo Carnaroli o Arborio
- 1 spicchio di aglio schiacciato
- 8 foglie di salvia fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2562.8 kJ / 612.5 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1150.6 mg
Alternatywne przepisy
Frullato iperproteico banana e datteri
5 Min
Spaghetti alla "carbonara sbagliata"
30min
Bocconcini di tacchino alle verdure
40min
Gelato ai cantucci e vin santo
10u. 30min
Insalata di grano saraceno, tacchino e edamame
30min
Virgin cocktail limone e timo
45min
Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante
45min
Bortellina
30min
Gamberoni in guazzetto
40min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 Std.
Orzo con pollo al miele con pesto
45min
Pan dei morti
1h