Lasagna di zucchine al pesto

Lasagna di zucchine al pesto

4.6 83 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 170 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 350 g di scamorza a pezzi (3-4 cm)
  • 30 g di pinoli
  • 1 spicchio di aglio (opzionale)
  • 70 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • ½ cucchiaino di sale
  • 100 g olio extravergine di oliva + q.b.
Terminare la preparazione
  • pangrattato q.b.
  • 600 di zucchine a fette nel senso della lunghezza (spessore 0,3 mm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1176.8 mg
Białko 41.8 g
Kalorie 3245.8 kJ / 775.8 kcal
Tłuszcz 63.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 24.9 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...