Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 350 g di scamorza a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio (opzionale)
- 70 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g olio extravergine di oliva + q.b.
Terminare la preparazione
- pangrattato q.b.
- 600 di zucchine, a fette nel senso della lunghezza (spessore 0,3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3245.8 kJ / 775.8 kcal
- Białko
- 41.8 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 63.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1176.8 mg
Alternatywne przepisy
Lasagna erbette, ricotta e prosciutto
2h
Crostata salata tricolore
1h 30min
Lasagna vegetariana
2h
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min
Lasagne con zucchine e salmone al profumo di limone
2h
Sformato di pasta al tonno
30 min
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Lasagne mozzarella, ricotta e spinaci (Bimby Friend)
1h 30min
Torta salata svuotafrigo
2h
Pasta ‘ncasciata
1h 55min
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1h 10 min
Quiche radicchio e speck
2h 30 min