Velouté de châtaignes et pointe de Chartreuse

Velouté de châtaignes et pointe de Chartreuse

4.6 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • échalotes
    2
  • de céleri en tronçons
    3 branches
  • de beurre
    40 g
  • de graines de fenouil et quelques graines pour le service
    ¼ c. à café
  • de graines d'anis
    ¼ c. à café
  • châtaignes d'eau entières, en boîte et précuites
    400 g
  • de bouillon de volaille
    500 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    250 g
  • de Chartreuse
    50 g
  • poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 308 kcal / 1282 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...