
Wersje kompatybilne
Velouté de châtaignes et pointe de Chartreuse
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 échalotes
- 3 branches de céleri en tronçons
- 40 g de beurre
- ¼ c. à café de graines de fenouil et quelques graines pour le service
- ¼ c. à café de graines d'anis
- 400 g châtaignes d'eau entières, en boîte et précuites
- 500 g de bouillon de volaille
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de Chartreuse
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 308 kcal / 1282 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 25 g