Velouté de champignons à l'huile de truffe

Velouté de champignons à l'huile de truffe

4.8 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de champignons bruns, frais coupés en quartiers
    200 g
  • de champignons de Paris frais coupés en deux
    250 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'oignons coupés en quartiers
    120 g
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de thym frais effeuillés
    2 brins
  • de sel
    ½ c. à café
  • cube de bouillon de légumes (pour 0,5 l) émietté
    1
  • d'eau bouillante
    250 g
  • de fécule de maïs délayées avec 2 c. à café d'eau
    2 c. à café
  • de boisson végétale au soja non sucrée
    200 g
  • d'ail en poudre
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • d'huile parfumée à la truffe
    2 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 104 kcal / 434 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 4.9 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 316 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...