![Tapenade de Marseille Tapenade de Marseille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fc8e262d-1f3b-4123-9110-39274a121937/Derivates/628740ed-81cd-4ad0-985e-c592d12f857a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 150 g d'olives noires dénoyautées
- 25 g de filets d'anchois à l'huile (6-7 filets)
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 2 c. à café de thym frais
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 353.7 kJ / 85.7 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 1051.8 mg