Dauphinois de poisson aux herbes

Dauphinois de poisson aux herbes

4.3 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • 1 oignon coupé en quatre
  • 5 gousses d'ail
  • 1 carotte
  • 1 branche de céleri en tronçons
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 6 filets de rouget désarêtés et en morceaux
  • 400 g de tomates pelées en conserve
  • 1 dose de safran
  • 100 g de vin rouge
  • 120 g d'eau
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 800 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme) type charlotte, amandine...
  • 400 g de poisson blanc type congre ou lotte en morceaux
  • mélange de fines herbes aux choix (estragon, ciboulette et persil), haché
  • 30 g de beurre fondu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 33 g
Kalorie 1824 kJ / 435 kcal
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...